• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass
slider-image-https://kronanguld.testavendre.se/image/2641/The-4-Cs.png

Diamanter

- En guide i diamantkvalitet

Att köpa en diamant är en mycket personlig upplevelse. Diamanter kan köpas för att symbolisera kärlek, men även för att beteckna betydelsefulla prestationer och milstolpar i ditt liv eller för någon som du tycker om. Till skillnad från när du köper kläder, elektronik eller bilar kan det hända att det är svårt att bedöma diamantkvalitet och diamantens egenskaper. Det vill vi ändra på.

De fyra C:na som bestämmer en diamants kvalitet

Ju mer du vet om dina diamantsmycken, desto säkrare kommer du att känna dig i ditt beslut om köp av ditt nya diamantsmycke. Ta en stund för att lära dig mer om de 4 C:na och ta reda på hur de spelar en viktig roll för att göra ditt diamantsmycke helt unikt.

FÄRG
Colour

Diamanter kommer i alla tänkbara färger och det hör till ovanligheterna att en diamant är helt färglös. Vi redogör för vad de olika färgbeteckningarna innebär och om hur du bäst avgör vilken färg på diamant som passar just dig.

 

DIAMANTFÄRG

 

KLARHET
Clarity

När man tittar på diamantklarhet, tittar man på små brister i diamantens yta samt i själva stenen. Diamanter är en produkt av naturen och varje enskild diamant är unik – en bristning kan vara det som ger diamanten sin karaktär.

 

DIAMANTKLARHET

 

FORM
Cut

Diamantens form avser dess geometriska kontur och fysiska form. De olika formerna har olika egenskaper och specifikationer som karaktäriserar varje enskild form. Läs mer om de olika formerna och hitta din favorit.

 

DIAMANTFORM

 

CARAT
Carat

När man pratar om diamantens carat, pratar om diamantens vikt och inte om dess storlek – ett vanligt förekommande missförstånd. Detta är den diamantkvalitet som har störst påverkan på priset – läs mer om varför.

 

DIAMANTCARAT