• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass

Förlovningsringar

INTRESSERAD AV PERSONLIG RÅDGIVNING?

Vi erbjuder vackra förlovningsringar i ett varierat utbud med något för alla smaker och stilar. Här på hemsidan kan du både inspireras av alla förlovningsringar som finns i sortimentet, samt göra en beställning. Våra ringar finns både med diamanter, eller som helt släta. När du besöker vår fysiska butik kan du köpa förlovningsringar i Stockholm och få personlig service av kunniga experter som både informerar och vägleder dig inför rätt val – välkommen till oss!

Boka tid i vår fysiska butik

Förlovningsring – kärlekens smycke

En förlovningsring är kärlekens smycke och symboliserar det vackraste vi kan ge och känna för en annan. När du köper en förlovningsring hos oss på Kronan Guld kan du välja mellan ringar i mängder av utföranden. Du kan till och med designa din egen. Varje kärlek är unik, och det bör även er förlovningsring vara – välj en som ringar in det som utmärker just er kärlek.

 

Att köpa förlovningsring

Att köpa förlovningsring är inte lätt. Du vill att det ska kännas rätt och att den ska representera kärleken mellan dig och din partner. Framför allt kan det vara ett köp som är förknippat med nervositet – ofta kommer ringen med en stor och viktig fråga – en önskan om att tillbringa resten av livet tillsammans. Här får du goda råd och tips inför när du ska köpa förlovningsring.

 

Herr eller dam?

Förlovningsringar finns i en mängd olika utföranden – både med och utan diamanter, samt i olika metaller. Det första steget i att välja ring är att kolla på utbudet för dam och herr. Dessa skiljer sig i regel något åt. Bland våra förlovningsringar för dam hittar du många modeller med diamanter i olika formationer och storlekar. Enligt tradition är det många kvinnor som väljer just en modell med diamanter som förlovningsring. En del väljer givetvis släta klassiska förlovningsringar, men det är vanligare att dessa väljs som förlovningsring av män. Detta första val brukar göra det lättare att ta nästa steg i beslutet.

 

Metaller

Våra förlovningsringar finns i olika metaller. Valet av metall gör mycket för din ring och vilken känsla den får. Ta en titt på vårt utbud av förlovningsringar i olika metaller:

  • Förlovningsringar i guld – En klassisk metall med en varm glöd som skapar en fin kontrast mot diamanter, men som också är vacker i alla sin enkla skönhet.
  • Förlovningsringar i roséguld – Ett romantiskt val med vintagekänsla. Den ger ett modernt, men fortsatt elegant intryck. Roséguld är också fint att matcha med ringar i andra metaller.
  • Förlovningsringar i vitguld – Vitguld har en modern silvervit färg och blir mer och mer populärt när det kommer till valet av förlovningsring. Den är lätt att matcha med andra ringar, oavsett vad du väljer.
  • Förlovningsringar i platina – Platina har en naturligt vit glans och varar för evigt. Tack vare dess täta densitet är den en hållbar och hård metall som också är den säkraste för infattning av diamanter.
  • Förlovningsringar i guld och vitguld (flerfärgade) – Ett unikt och lyxigt val av ring som kombinerar skönheten mellan olika metaller. Finns att kombinera metaller guld, vitguld och roséguld.

Fundera också på om du senare kommer vilja bära två ringar av samma metall, eller om du gillar kontrasten som uppstår i mötet mellan två olika metaller.

 

Förlovningsring med diamant

Det är vanligt att köpa förlovningsring med diamanter. Dessa finns i olika fattningar och med diamanter i olika storlekar, former och färger. Om du väljer en förlovningsring med diamant av storlek större kan du vilja matcha den med antingen en helt slät ring, eller med en som är infattad med en rad mindre diamanter. Det är vanligare att välja en förlovningsring med diamant än själva vigselringen.

 

Designa din egen

Vet du precis hur dina drömmars förlovningsring ser ut? Hos oss hjälper vi dig att skapa den från grunden. Du kan välja att designa förlovningsring utifrån en egen skiss eller idé, eller med utgångspunkt från någon av ringarna i vårt sortiment. Ser du något du gillar, men skulle önska en liten förändring? Det är inga problem – vi hjälper dig att skapa en vacker ring från idé till ringfinger.

 

När du ska ner på knä

Att gå ner på knä kan kännas nervöst och pirrigt. Inte bara inför att ställa den stora frågan, men också om vad din partner kommer att tycka om ringen. För att slippa oron kan du låna en frieri-ring som du lämnar tillbaka i samband med att ni väljer er slutgiltiga ring. Du slipper känna oro över att ha valt en ring som din blivande inte kommer att tycka om, och ni kan istället välja förlovningsringar tillsammans. Ni kan då också bestämma vad ni vill ha för gravyr i förlovningsring – ett beslut som kan kännas självklart för vissa, och svårare för andra. Det kan även vara bra att ha era kommande vigselringar i åtanke – då de ska bäras tillsammans kan det vara bra att de matchar och ser fina ut tillsammans.

Vill du ha fler råd och tips? Ta en titt i vår guide som hjälper dig att välja förlovningsring.

 

Förlovningsringar online & i butik

Hos Kronan Guld erbjuder vi både förlovningsringar online och i butik. Vi är måna om att ge dig professionell och personlig service, oavsett hur du väljer att handla. Vi hjälper dig med goda råd och tips samt ger dig svar på de frågor och funderingar som du bär på. Du hittar vår fysiska butik på Centralvägen 1 i Upplands-Väsby. Där jobbar våra kunniga experter som gör sitt yttersta för att du ska få en ring som du är nöjd med. I vår webbutik kan du hitta förlovningsringar online när det passar dig.

 

Vanliga frågor om våra förlovningsringar

 

Kan jag justera storleken i efterhand?

Ja, det går bra! Vi utför kostnadsfri justering på storleken. Detta tar cirka 14 arbetsdagar.

 

Kan jag gravera ringen i efterhand?

Ja! Gravyr ingår i alla våra förlovningsringar. Om ni vill gravera dem i efterhand går det lika bra som att beställa med gravyr direkt.

 

Vilka diamanter använder ni?

Alla våra förlovningsringar med stenar har naturliga och konfliktfria diamanter. Vid förfrågan kan vi också tillhandahålla ringar med labbodlade diamanter. Du får alltid med ett diamantcertifikat från välkända institut som intygar diamantens äkthet.

 

Går det att få en snabb beställning vid kort deadline?

Absolut! Kontakta oss innan du beställer din ring så bekräftar vi den möjligheten.

 

Kan jag köpa förlovningsring i butik?

Ja, vi finns på Centralvägen 1 i Upplands Väsby, alldeles vid tågstationen. I vår fysiska butik kan du se hela vårt utbud av ringar, inklusive smycken som inte finns i vår webbshop. Besök vår butik för personlig service och hjälp att köpa förlovningsring!