• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass
slider-image-https://kronanguld.testavendre.se/image/2704/Engravingrings.png

Gravyr - Förlovningsring & Vigselring

De allra flesta väljer att addera en gravyr i sin förlovningsring och vigselring. Det ger ringen en extra fin och speciell betydelse som manifesterar den trogna och eviga kärleken till sin partner. Men vad ska det stå i förlovningsringen?

Vad skriver man i förlovningsringen?

Det allra vanligaste att välja som gravyr i förlovningsring är förnamn på partnern tillsammans med datumet för förlovningen. Motsvarande för gravyr i vigselring är att du väljer att gravera partnerns förnamn tillsammans med vigseldatumet.

Mannen som ofta bär en ring (en förlovningsring som, vid vigseln blir en vigselring), brukar då addera vigseldatumet så att gravyren består av partnerns förnamn tillsammans med datumet för både förlovningen och vigseln.

Gratis gravyr i förlovningsring

På Kronan Guld tycker vi att varje förlovning och varje vigsel är speciell. De är två av livets milstolpar och det ska givetvis synas i den eller de ringar som du kommer att bära på ditt finger för resten av livet. Därför erbjuder vi gratis invändig gravyr till dig som köper sina förlovningsringar eller vigselringar hos oss.

Välj själv hur du vill att gravyren av dina ringar ska se ut; om du vill ha en romantiskt snirklig gravyr i form av skrivstil eller en som är mer modern och rak i sin utformning.

Du som drömmer om att skapa en helt unik ring för dig och din partner kan designa en egen ring hos oss. Vi hjälper dig att ta farm en ring helt utifrån dina specifika önskemål om ädelmetall, ädelstenar och diamanter. Välkommen till vår butik i Upplands Väsby eller kontakta oss via telefon eller hemsida.

Gravyrtext - Tips

Det är givetvis upp till varje par och individ att bestämma själv vad man vill ha för gravering i sina ringar. Bara för att många väljer att göra på ett visst sätt, innebär det inte att ni inte kan gå er egen väg. Här ger vi tips på gravyrtext för dig som söker inspiration och svar på frågan ”Vad graverar man i förlovningsring och vigselring?”.

Tänk på att platsen för gravyr är begränsad och att tanken med gravyren är att den ska vara just kort, men också återspegla er relation på ett tydligt och slagkraftigt sätt. Oftast går det inte att kombinera exempelvis långa GPS-koordinater med namn och datum eller ett citat.

1. Partnerns namn eller initialer och datum för förlovning respektive vigsel
2. GPS-koordinaterna för den plats där ni träffades eller en annan plats som är av stor betydelse för er
3. Ett särskilt ord eller uttryck som bara ni använder
4. Ett citat, poesi eller en bit ur en låttext som kapslar in hela er relation
5. Det smeknamn som du har fått av din partner eller själv gett till din partner
6. Enkla ord med en särskild betydelse; ”För evigt”, ”Du och jag”, ”Min älskade”, ”För alltid”
7. Ett meddelande som bara du och din respektive förstår
8. Ett hjärta, ett stjärntecken eller ett evighetstecken
9. Namnet på både dig och din partner
10. En del av en religiös fras eller vers