• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass

18k Guld

En blandning av silver, koppar och rent guld ger gult guldsmycken sin rika glans. Även om procentsatserna för varje metall som används för att skapa legeringen varierar, börjar alla formler med 75% rent guld för 18k guld. Resultatet ger en klassisk varm glöd som ger en särskilt bra miljö för diamanter med lägre färgkvalitet med en svagt gul nyans. I sverige kallas vår gula guld för rött guld eftersom i själva legeringen brukar vi blanda en lite större andel koppar vilket ger en mer intensiv gul färg.

Boka tid i vår fysiska butik
86 produkter
Filtrera
Sortera
Visa fler

Vigselringar guld

Vigselringar i guld är det smidigaste valet av ädelmetaller. Om du vill skapa fina mönster med många invecklade detaljer är vigselringar i guld (18K) ett utmärkt val för din och din partners vigselringar. Guld är dessutom mycket motståndskraftig mot rost, fläckar och korrosion. En ring i rent guld är dock för mjukt för vardagsbruk. Därför är våra de legerade med en blandning
av silver och koppar samt med ett spår av zink för att get det den hållbarhet och styrka som du önskar av en vigselring som ska pryda ditt finger för resten av ditt liv. Slutprodukten blir glansrika och härdade vigselringar i guld som kan gå i arv och användas i många generationer framöver. Om du redan har en förlovningsring i guld kan det vara fint att också låta vigselringen gå i samma gyllene skiftning.

 

Vigselring i guld


Bland vårt sortiment av ringar kan du hitta en klassisk och tidlös vigselring i guld (eller gulguld / rött guld, som det ibland också kallas).
Det är den legering som de flesta förknippar med guld. Det ”röda guldet” har fått sitt namn från att vi i Sverige ofta
använder en större andel koppar i vår legering, än vad man gör i många andra länder. Det är framför allt det som ger en
vigselring i guld sin intensivt gula färg. Med den högsta kopparhalten får du en vigselring i roséguld. En vigselring i
guld är ett traditionellt val, men också en ring som är enkel att matcha med andra metaller. Den är nämligen fin att matcha
med både en förlovningsring i vitguld, och en förlovningsring i roséguld. Nedan kan du se hela vårt sortiment av vigselringar i guld.

Alla vigselringar

Vigselringar vitguld

Vigselringar roséguld