• 90 dagars öppetköp
  • Livstidsgaranti
  • Fri frakt

18k Gulguld

En blandning av silver, koppar och rent guld ger gult guldsmycken sin rika glans. Även om procentsatserna för varje metall som används för att skapa legeringen varierar, börjar alla formler med 75% rent guld för 18k guld. Resultatet ger en klassisk varm glöd som ger en särskilt bra miljö för diamanter med lägre färgkvalitet med en svagt gul nyans. I sverige kallas vår gula guld för rött guld eftersom i själva legeringen brukar vi blanda en lite större andel koppar vilket ger en mer intensiv gul färg.

Boka tid i vår fysiska butik

Förlovningsringar guld

Det ligger ett klassiskt och vackert skimmer över förlovningsringar i guld. Här hittar du vårt sortiment av ringar i 18K gulguld – den legering som många förknippar med ordet ”guld”. Våra förlovningsringar i guld består av rent guld som har stärkts upp med en legering av silver, koppar och spår av zink. Den intensivt gula färgen kommer från andelen koppar i förhållande till silver som används. I Sverige använder vi mer koppar än i många andra länder, vilket gör att den legering som används i våra förlovningsringar i guld (gulguld) ofta kallas för rött guld – ju mer koppar, desto rödare eller mer intensiv gul färg får ringen. Den legering med högst kopparhalt hittar du i förlovningsringar i roséguld. Nedan hittar du hela vårt sortiment av exklusiva förlovningsringar i guld

Köp en exklusiv förlovningsring i guld


En förlovningsring i guld är det kanske mest smidiga valet vid skapande av mönster med mycket invecklade detaljer. Den är dessutom motståndskraftig mot rost, fläckar och korrosion. Rent guld är dock för mjukt för vardagsbruk – därför är det legerat med en blandning av silver, koppar och ett spår av zink för att ge det styrka och hållbarhet. Detta ger ringen sin rika glans och härdar slutprodukten tillräckligt för att hålla i många generationer. Andelen av respektive metall som används för att skapa legeringen varierar, men alla formler börjar med 75 % rent guld för 18k guld. Resultatet ger en klassisk varm glöd som ger en särskilt bra miljö för diamanter med lägre färgkvalitet med en svagt gul nyans. Om du vill matcha din förlovningsring i guld med en ring i samma nyans, har vi också ett stort utbud av vigselringar i guld.

Alla förlovningsringar

Förlovningsringar vitguld

Förlovningsringar roséguld