• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass

Vigselringar

INTRESSERAD AV PERSONLIG RÅDGIVNING?

Här hittar du ett stort sortiment av vigselringar och bröllopsringar. Vi erbjuder vigselringar av hög kvalitet i olika utföranden. Nedan kan du se hela vårt sortiment. Alla våra ringar finns både online och i vår fysiska butik i centrala Upplands Väsby där du också kan få hjälp med valet av vigselringar av våra kunniga experter som både informerar och vägleder dig till rätt val. Välkommen!

Boka tid i vår fysiska butik

Vigselring – för evig kärlek

Att trä en vigselring på fingret på den viktigaste personen i ditt liv, samtidigt som ni lovar varandra evig kärlek, är ett av de finaste ögonblicken som livet har att erbjuda. En vigselring är en ring som du ska bära under många år framöver och därför är det viktigt att du tänker igenom ditt val av ring och väljer en som passar just dig.

Att köpa förlovningsring

Att köpa vigselring är en viktig och betydelsefull process för många par. En vigselring är ett symboliskt uttryck för kärlek och engagemang, och det är viktigt att välja en ring som både passar ens stil och som man kommer att känna sig bekväm med att bära dag efter dag. Nedan följer några tips och råd att tänka på när man ska köpa vigselring. Kontakta oss gärna för att få personlig service och hjälp med att hitta rätt bland ringarna i vårt sortiment. Vi har stor kunskap och lång erfarenhet och kan guida dig när du ska köpa vigselring!

Valet av vigselring är helt och hållet upp till er – det finns inga rätt eller fel.

Modeller för både dam och herr

Traditionellt sett är vigselringen en symbol för äktenskapet och båda parterna i en relation bär en ring på sitt vänstra ringfinger som en symbol för deras kärlek och hängivenhet till varandra. Men det finns också vissa skillnader i traditionerna kring vigselringar mellan olika kön. Vigselringar för dam brukar ofta matcha valet av förlovningsring, om man har en sådan. Vanligtvis är den tunnare än förlovningsringen, eftersom den inte behöver ha samma storlek eller stenar. Många väljer en ring med diamanter eller andra ädelstenar som passar till deras stil och personlighet.

För herrar är traditionen lite annorlunda. Det är vanligt att en vigselring för män matchar deras förlovningsring, men det är också vanligt att män väljer enkla, klassiska vigselringar i en slät modell.

Metaller

Vi erbjuder vigselringar tillverkade i olika metaller. Beroende på vilken metall du väljer, kan den förmedla helt olika känslor. Utforska vårt sortiment av vigselringar i olika metaller för att hitta den som passar dig bäst.

  • Vigselringar i guld – E n tidlös ring som många väljer, tack vare sin enkla skönhet och sin varma glöd – skapar en fin kontrast i ringar med diamanter.
  • Vigselringar i roséguld – Det romantiska valet som andas både modern elegans samt klassiskt vintage. Vacker som den är, eller matchad tillsammans med andra metaller.
  • Vigselringar i vitguld – Ett allt mer populärt alternativ i en silvervit färg som är lika modern som den är klassisk – ett tidlöst val.
  • Vigselringar i platina – En naturligt hård och hållbar metall som håller för evigt. Platina karaktäriseras av sin naturligt vita glans och att den är den säkraste metallen för diamantfattningar.
  • Vigselringar i guld och vitguld (flerfärgade) – Att kombinera olika metaller ger en både unik och lyxig känsla till ringen. Välj mellan metaller såsom vitguld, roséguld och gulguld för att få en ring i din unika stil.

Fundera också på om du eftersträvar kontrasten och samspelet som kan uppstå mellan ringar av olika metaller, eller om du föredrar att bära två ringar av samma metall.

Designa själv

Vi hjälper dig att skapa din drömmars vigselring – precis som du vill ha den. Att kunna designa vigselring utefter en egen skiss eller idé är för många bara en dröm. Vi hjälper dig att uppfylla den. Du kan välja att utgå från en egen skiss eller idé, eller att hämta inspiration från någon av ringarna i vårt sortiment. Om du ser något som du gillar, men vill göra små ändringar på, hjälper vi dig givetvis att skapa den perfekta ringen – från idé till finger.

Före vigselceremonin

Innan vigseln vill ni fundera ut vad ni ska skriva i ringen. Vi inkluderar gratis gravyr i alla våra vigselringar, oavsett om ni vill gravera dem direkt vid beställning, eller om ni vill vänta till efteråt. Det ni däremot kan vilja fundera på är vad ni ska skriva. Vi har en artikel som ger er olika tips och idéer kring gravyr i vigselring. Tänk på att det är en begränsad plats i en vigselring, så det är bäst att hålla texten kort och enkel.

 

Vigselringar online och i butik

På Kronan Guld är vi experter på ringar och har ett stort utbud av vigselringar online och i butik. Våra ringar finns i flera olika modeller, material och prisklasser för att du ska hitta en ring som passar just dig. Oavsett om du är ute efter billiga vigselringar eller en lyxig ring full med diamanter, har vi det du söker! Söker du vigselring i Stockholm? Besök vår butik och ateljé i Upplands Väsby för bästa hjälp!

 

Vanliga frågor om vigselringar

 

Vi vill ha unika ringar till vår vigsel, är det möjligt?

Absolut! Hos oss får ni möjlighet att antingen göra ändringar på våra befintliga ringar, eller att skapa er egen ring från grunden. Vi hjälper er att göra era visioner till verklighet.

Går det att prova ringarna innan vi bestämmer oss?

Självklart! Det går bra att antingen besöka oss i vår butik och ateljé i Upplands Väsby, eller att låna hem en testring. Om ni behöver hjälp med att avgöra er ringstorlek kan ni beställa en gratis ringmätare.

 

Vi vill köpa vigselring med snabb leverans - är det möjligt?

Toppen! Vi brukar kunna erbjuda en extra snabb leverans när så önskas. Meddela oss i samband med att ni beställer era ringar så återkommer vi med en bekräftelse på huruvida det är möjligt eller inte.

Hur funkar det med gravyr?

Det ingår gratis gravyr i alla våra ringar. Ni kan bestämma vad ni vill gravera in i era ringar redan vid beställning eller skicka in dem till oss för gravering i efterhand.

Går det endast att köpa vigselringar online hos er?

Nej då! Vi har också en fysisk butik och ateljé dit du kan komma för att titta på vårt sortiment, prova ringar, mäta ringstorlek eller lämna in din vigselring för gravyr. Vi finns på Centralvägen 1 i Upplands Väsby.