• 90 dagars öppetköp
  • Livstidsgaranti
  • Fri frakt

18k Vitguld

För att ge smycken i vitt guld sin moderna silvervita färg legeras rent guld ofta med en blandning av  palladium och silver plus andra vita legeringar. Smycket ytbehandlas sedan (vilket betyder att det är täckt med ett lager av annan metall) med ett extremt hårt ämne som kallas rodium. Rodiumplätering är relativt slitstark men med tiden kan det behövas göras om. Det är inte ovanligt att efter några år se en lite champagnefärgad nyans i dina vitguldsmycken. Detta kan vara ett tecken på att dina smycken behöver ytbehandlas för att återställa sin ursprungliga vithet. Vi rekommenderar rutinmässig rengöring och årligt underhåll. Hos oss ingår det vid ditt köp, kontakta oss när du känner att det är dags.

Boka tid i vår fysiska butik

Förlovningsringar vitguld

Letar du efter förlovningsringar i vitguld (18K)? Att välja förlovningsringar i vitguld blir mer och mer populärt, inte minst tack vare att den är lätt att matcha med ringar av andra modeller. Den vita färgen kommer ofta från att rent guld legeras med en blandning av palladium och silver samt ytterligare vita legeringar. Om du vill matcha din förlovningsring i vitguld med en vigselring i roséguld eller en vigselring i guld av en mer gul nyans är det med andra ord enkelt att välja någonting som passar. Vi har också vigselringar i vitguld.

Ytbehandlad förlovningsring i vitguld


För att få en förlovningsring i vitguld att behålla sin vackra legering ytbehandlas ringen med det extremt hårda och relativt slitstarka ämnet rodium. Det innebär att ringen täcks med ett lager av rodium i en så kallad rodiumplätering. Efter några år kan det hända att din förlovningsring i vitguld antar en något champagnefärgad nyans, och då kan ringen behöva en ny ytbehandling för att återställa dess ursprungliga vithet och skönhet. Vi rekommenderar rutinmässig rengöring och årligt underhåll. Hos oss ingår det vid ditt köp, kontakta oss när du känner att det är dags.

Alla förlovningsringar

Förlovningsringar guld

Förlovningsringar roséguld