• 5/5 ★★★★★
 • Hållbart hantverk
 • Efterservice i världsklass

Storleksguide

Våra storlekar

Vi använder omkretsen på insidan av ringen. (Exempelvis 54, 56) Vissa använder diametern på insidan av ringen som är omkretsen dividerat med pi (3.14). (Exempelvis 17, 18 eller 18,5)

Enklaste sättet att hitta din storlek

Det absolut lättaste sättet att mäta din finger storlek är genom att beställa hem en kostnadsfri ringstorleksmätare. Det gör du här.

Våra tips för att hitta rätt ringstorlek

 1. Om du själv påbörjar jakten och vill veta din ringstorlek kan du dyka in hos oss i  butiken där vi gärna mäter fingret åt dig.
 2. Perfekt för par som väljer sin förlovningsring tillsammans, varför inte boka en tid i butiken? Ni kan också ta lite tid att börja utforska vilka förlovningsringar ni gillar från vårt stora utbud.
 3. Läs vidare i vår ringstorleksguide som innehåller en tabell med ringstorlekar, beställa storleksmått och några tips & trix om hur du kan hitta hens ringstorlek i hemlighet.

Guldvärda tips när du väljer din ringstorlek

När du letar efter din storlek, glöm inte dessa användbara tips.

 1. Undvik att mäta fingret när du är kall, eftersom fingrarna blir ca en halv storlek mindre.

 2. Kvällen är den bästa tiden på dagen att mäta fingret, eftersom det är när de är som störst.

 3. Mät fingret minst tre gånger för att säkerställa korrekt storlek.

 4. Ringar med bredare skena sitter lite tajtare på fingret, så du kan behöva gå upp i storlek.

Hur man mäter ringstorlek i hemlighet

Vill du veta hur man mäter ringstorlek i topphemlig stil? Dessa användbara tips kommer att vara din go-to guide. Så här hittar du deras ringstorlek och gör den till den mest oförglömliga överraskningen i deras liv…

 1. Prova på för att veta storlek. Ta en av hens ringar och skjut in den på ringfingret. Sätt ett litet märke med en penna där ringen går upp på fingret och visa detta till en av våra guldsmeder i butiken eller skicka till oss.
 2. Var kreativ. Varför inte bli kreativ och köpa lite leklera. Tryck försiktigt in lite i en av din älskade ringar och ta med formen till vår butik så kan vi få fram storleken. Kom ihåg att rengöra ringen efteråt, och var försiktig så att du inte får lekleran i fattningen eller diamanten.
 3. Knyt en knut. Vänta tills de sover och binda en bit tråd runt fingret och gör en liten knut. Försök bara ditt bästa för att inte väcka dem så har du ditt på det torra.
 4. Låna en ring. Om du vet att din älskade inte kommer att sakna en ring de bär ofta under en dag, ta helt enkelt med den till en butik för att kolla storleken och sätt tillbaka den smidigt innan någon hinner märka.