• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass

Diamant - Form

Vad är en diamantform?

Diamantform avser den geometriska konturen och den övergripande fysiska formen av en diamant. Varje diamantform har sina egna egenskaper och slipspecifikationer, som också spelar en stor faktor för stenens utseende.

Vilken diamantform är bäst?

Tack vare sin fina lyster och glans är den runda, briljantslipade diamanten vår bästsäljare. Den ser bra ut i flera olika fattningsutföranden och ser oftast bra ut för många olika hand- och fingerformer. En smaragdslipad eller prinsesslipad diamant är lite mindre populära än runda diamanter, men erbjuder en rad vackra stilalternativ. Dessutom kostar dessa alternativa, så kallade ”fancy”, former ofta mindre än runda stenar med samma diamantcarat, så att du får ut det mesta av din budget.

I slutändan finns det ingen diamant som är sämre än den andra, det handlar helt och hållet om din egen unika smak. Det är du som kommer att bära den varje dag! Om du vill designa din egen diamantring erbjuder vi möjligheten att skapa en förlovningsring eller vigselring som är helt unik för dig och din partner.

 

Hur diamantform påverkar priset

Diamantform är en viktig faktor när man köper en diamant eftersom den direkt påverkar priset. Runda diamanter tenderar att prissättas högre än andra former på grund av deras otroliga briljans, efterfrågan på marknaden och ökade tillverkningskostnader. Icke-runda diamanter kallas ”fancy” former. Vi erbjuder tio snygga alternativ av diamantformer.

Har du fler frågor eller önskar vägledning inför ditt val av diamantring så kontakta gärna oss via chatten här på hemsidan eller på:

E-post: Support@kronanguld.se
Telefon: 08-733 24 10 (Vardagar: 10-18, Lördag: 10-15)