• 5/5 ★★★★★
  • Hållbart hantverk
  • Efterservice i världsklass
https://kronanguld.testavendre.se/image/2721/Diamantfarg-hero.jpg

Diamantfärg

Vad är diamantfärg?
Visste du att det är mycket sällsynt att hitta en diamant som inte har någon färg alls? Faktum är att diamanter finns i nästan vilken naturligt förekommande färg som helst. Det finns bland annat grå, vit, gul, grön, brun och rosa diamanter.

Diamantens färg påverkar diamantens skönhet

Precis som alla andra faktorer är diamantfärg ett viktigt övervägande när du köper en diamant. Även om färg påverkar priset, finns det ett antal faktorer som kan hjälpa dig att avgöra vilken färgkvalitet som passar dig.

Handplockade diamanter efter önskemål

Färgade diamanter D-F
Diamanter som har färgerna D-F är de mest sällsynta diamanterna och de diamanterna med högst kvalitet. De har ett rent och isigt utseende.

Färgade diamanter G-H
Dessa diamanter har ingen märkbar färg, vilket ger ett stort värde för kvaliteten.

Färgade diamanter I-J
Budgetvänligt val för dig som inte extremt noggrann med att det ska vara en helt vit diamant.

Färgade diamanter K-Z
Denna färgkategori utgör svagt färgade diamanter och är ett budgetvänligt val som passar fint med gult guld.

Diamantfärg och pris

Diamantpriserna sjunker eller ökar i alfabetisk ordning. En diamant med G-färgkvalitet är exempelvis billigare än en diamant med D-färgkvalitet. Med rätt kunskap och vägledning kan man få en diamant med ett fint utseende till ett bra pris. Våra standarddiamanter är handplockade utefter den principen.

Vilken diamantfärg är bäst?

Allt börjar med din budget. En färglös diamant är den mest sällsynta och därför den dyraste. Medan majoriteten av våra kunder väljer D- eller F-färgkvalitet, går många med en nära färglös kvalitet (G, H) för att få ut det mesta av sin budget. De satsar då ofta istället på diamantslipning för att göra diamanten mer gnistrande.

Genom att veta hur diamantens färg påverkas av dess storlek och diamantform, kan du spara pengar och något som du bör ha i åtanke när du väljer hur mycket du vill spendera på diamantfärgen.

Färgen är mer synlig i stora diamanter

Valet av diamantfärg är också besläktat med diamantens carat. Om du köper en diamant under 1 carat, kan du överväga att välja en lägre färgkvalitet. Om du har tänkt köpa en diamant över 1 carat, rekommenderar vi dig att titta på färgen H och uppåt.

Har du fler frågor eller önskar vägledning inför ditt val av diamantring? Kontakta gärna oss via chatten här på hemsidan, via e-post eller telefon.

E-post: Support@kronanguld.se
Telefon: 08-733 24 10 (Vardagar: 10-18, Lördag: 10-15)